In de loop der jaren is er binnen Viquel Automation behoorlijk wat kennis opgebouwd omtrent de inrichting van de werkplek. We hebben in het verleden, in samenwerking met Theofaan Grave, Werkenrode Groesbeek, Het Dorp Arnhem en verschillende andere specialisten, opdrachten en projecten uitgevoerd om werkplekaanpassingen voor lichamelijk- en visueel gehandicapten te realiseren. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd mee te denken over eventuele verbetering van bestaande werkplekken bij particulieren en  MKB-bedrijven. Vaak heeft dit te maken met het aanbrengen van aanpassingen ter bestrijding of voorkoming van RSI-gerelateerde klachten, soms ook om een goede werkplek te creŽren voor iemand met een specifieke, fysieke beperking.
©Viquel Automation 2016 | Webdesign Viquel Automation
Oplossingen/producten

NetserverOS
Zarafa
RetSoft
Hardware/software
Hosting
Verbindingen

Cloudcomputing

Slechte verlichting op de werkplek blijkt vaak een belangrijke oorzaak te zijn van hoofdpijn aan het einde van de werkdag. Hoe is dat te verklaren?

99% van alle kantoren is voorzien van TL-verlichting. De voordelen van TL-verlichting zijn natuurlijk legio: egale verlichting, hoog rendement, lange levensduur van de buizen en apparatuur en relatief goedkoop in aanschaf.
Daar staat echter tegenover dat de lichtopbrengst ongemerkt , langzaam achteruitgaat  en als de armaturen ouder worden of gewoon van slechte materialen gemaakt zijn, kunnen er onregelmatige trillingen in het licht gaan optreden. Standaard resoneert het licht van een TL op 50hz., dus 50 keer per minuut aan en uit. Op zich kan dit voor sommige mensen al heel vervelend zijn. De ogen nemen het niet of bijna niet waar en stellen zich daarop in.  De hersenen nemen het wel waar, maar kunnen zich er bij sommige mensen niet op instellen. Als de resonanties vervolgens ook nog onregelmatig worden, is hoofdpijn vaak het gevolg. De oplossing is simpel: vervang iedere vijf jaar de buizen. Met de huidige LED-buizen krijgt u ook meer licht op de werkplek. Gerichte verlichting middels LED-lampen of halogeenverlichting is ook een oplossing.
werkplek inrichting
ICT beheer & oplossingen
Zorg voor een goede, instelbare stoel (geschikt voor uw lengte en uw gewicht).
Zorg dat de bovenrand van de monitor 5 - 8 cm boven de ogen staat.
Voorkom reflectie en directe lichtinval op het scherm, gebruik eventueel een antireflectie voorzetscherm. 
Let erop dat u ongeveer op een armlengte afstand van het scherm zit.
Uw voeten behoren vlak op de vloer te staan of op een voetensteun.
Gebruik een documenthouder in dezelfde lijn als het beeldscherm.
Plaats het toetsenbord en de muis vlak in een horizontale lijn met de onderarm.
Houd armen en ellebogen ontspannen naast het lichaam.
Plaats monitor, toetsenbord en muis centraal voor u.
Gebruik een vlak of achteroverhellend plateau voor toetsenbord/muis voor de ontspanning van onderarmen en polsen.
Maak gebruik van een voldoende ruim en stabiel werkblad.
Neem regelmatig kleine pauzes en kijk dan bewust even weg van het scherm om de ogen wat te ontspannen.
1.

2.
3.

4.
5.
6.
7.

8.
9.
10.

11.
12.
Inrichting van de werkplek:
Verlichting van de werkplek:
Belangrijke vuistregels bij de inrichting van een werkplek:
Een goed ingerichte werkplek verhoogt het werkplezier en voorkomt lichamelijke klachten. Wij verkopen geen kantoormeubilair, maar hebben wel vaker meegedacht over de inrichting en  verlichting van die werkplek.
Werkplezier begint bij de werkplek
Neem voor meer informatie contact op
Direct bellen kan natuurlijk ook: 024 - 677 0671.